Sborissimost z Jičína do Písku

Sborissimost z Jičína do Písku

Víkendem 24. – 26. května jsme se doslova prozpívali společně s naším spřáteleným sborem Smetana z Jičína.

V pátek večer jsme se opět setkali se členy pěveckého sboru Smetana z Jičína, který nás hostil před rokem v rámci projektu partnerských měst Písek a Jičín. Společný víkend jsme započali Májovým koncertem v Trojici. Na úvod jsme dali naši „Když bůh jihočechy stvořil,“ a dvě vypalovačky, abychom připravili písecké publikum na nádherný hudební zážitek v podání jičínského sboru. Jejich koncert byl famózní! Pan sbormistr Vítězslav Čapek vtipně uváděl jednu pecku za druhou a my jsme si to náramně užívali. Navštívili jsme společně Hotel Ritz, kovboj Mára nás zavedl do Krajiny posedlé tmou, Poutník obdaroval dívku zlatým džbánem. Nechyběl ani Aquarius z muzikálu Hair a vrchol koncertu v podobě písně, která přesně vystihovala naše rozpoložení: Happy Day!

Z Trojice jsme se přesunuli na společnou večeři do učňovské školy, kterou pro nás skvěle připravili její studenti. Na pořadu dne bylo samozřejmě společné zpívání za doprovodu kytar, houslí, tamburin a slavného banánu – zasvěcení ví 😊. Smáli jsme se a povídali až do pozdních hodin.

V sobotu bylo vstávání horší, ale krásná akustika Rytířského sálu píseckého muzea nám dodala energii pro další společné vystoupení.

Odpoledne jsme se autobusem vydali na hrad Zvíkov, odkud jsme se lodí přesunuli na zámek Orlík. Počasí nám přálo: sluníčko, zpěv a dobrá nálada nás doprovázeli po celý den, který jsme završili v kostele sv. Prokopa na Orlíku. Sbor Smetana připravil nádherný koncert, který končil stejně jako všechny předchozí, naší společnou písní „V dobrém jsme se sešli, v dobrém se rozejdem.“ V tento okamžik nám začíná docházet, že společný víkend za chvíli skončí. Ujišťujeme se navzájem, že naše setkání určitě není poslední. Když jsme se přesouvali do Kožlí na druhou společnou večeři a kytárkové zpívání, stihlo nás nebe obdarovat dvojitou duhou!

V neděli ráno jsme ještě přišli našim přátelům zamávat a popřát šťastnou cestu. Nabiti energií a nádhernými zážitky se všichni vracíme domů a nemůžeme se dočkat až se znovu sejdeme!

VELKÉ DÍKY, Majko, Michale a Marcelko, za spoustu Vaší práce při organizaci a přípravě těchto krásných dní! Díky také sbormistrům za velkou trpělivost a vše, co do nás vkládají 🙂

V neposlední řadě děkujeme našim městům Písek a Jičín za podporu projektu Sborissimost. Vzniklo díky němu velké přátelství, které je pro obě strany velmi milé a inspirativní.